Ministrul bulgar al finanțelor lansează un apel către compania Meta de a stopa propaganda rusă

  • 09 Februarie 16:26
Ministrul bulgar al finanțelor lansează un apel către compania Meta de a stopa propaganda rusă

Ministrul bulgar al finanțelor, Asen Vasilev, și ministrul economiei și industriilor, Bogdan Bogdanov, s-au întâlnit, la Washington, cu conducerea companiei globale Meta, din care fac parte rețelele de socializare Facebook, Instagram, WhatsApp etc. În cadrul întrevederii au fost discutate probleme legate de combaterea dezinformării și a a conținutului manipulator și înșelător, scrie Agenția de presă Rador.

Ministrul Vasilev a lansat un apel către Meta: „Stopați propaganda rusă și faceți acest lucru înainte de alegerile europene.

Atunci veți observa o schimbare calitativă atât în atitudinea utilizatorilor de Facebook, cât și a autorităților de reglementare din UE”, a subliniat ministrul finanțelor.

Asen Vasilev a dat exemple despre cum conținutul pro-european este eliminat din rețeaua de socializare la raportările „trollilor”, în timp ce dezinformarea se răspândește.

„Bulgaria își exprimă profunda îngrijorare din cauza campaniei de dezinformare a Rusiei care vizează subminarea încrederii în instituțiile europene, SUA și NATO”, a rezumat ministrul Vasilev.

Compania Meta i-a prezentat ministrului finanțelor noile modele de inteligență artificială (AI) care permit recunoașterea și eliminarea imaginilor manipulate și informațiilor înșelătoare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău