Ministrul britanic pentru Brexit se declară încrezător într-un acord cu UE

  • 23 August 2018 15:33
Ministrul britanic pentru Brexit se declară încrezător într-un acord cu UE

Ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, a declarat joi că este încrezător în faptul că se are în vedere încheierea unui acord bun cu UE, apreciind că a fost corect să se stabilească o abordare "măsurată și proporționată'' care să aibă în vedere riscurile în cazul în care cele două părți nu ajung la un acord, relatează Reuters.

"La fiecare întâlnire facem progrese în ceea ce privește aspecte deosebite legate de separarea" de UE, a declarat el pentru postul de radio BBC.

Marea Britanie va publica joi seara 25 de documente tehnice care conțin recomandări pentru cetățeni și mediile de afaceri în cazul oricăror perturbări care ar putea apărea odată cu ieșirea din Uniunea Europeană în absența unui acord cu privire la relația viitoare a celor două părți.

Cu mai puțin de opt luni până la ieșirea Marii Britanii din UE, la 29 martie, Marea Britanie nu a ajuns încă la un acord cu blocul comunitar european privind Brexitul.

Dominic Raab s-a declarat încrezător, după o întâlnire avută marți la Bruxelles cu negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, că încheierea unui acord este posibilă până în octombrie. 'Există încă diferențe, am avut o discuție sinceră despre ele', a spus el în fața jurnaliștilor, sugerând totodată ca cele două părți să încerce să convină la nivel politic în privința chestiunilor asupra cărora nu reușesc să se înțeleagă în discuțiile tehnice.

La rândul său, Michel Barnier, a anunțat că de acum înainte negocierile cu Marea Britanie intră în etapele finale și se vor desfășura 'în continuu', astfel încât 'nu mult mai târziu' de începutul lunii noiembrie să poată fi încheiat un acord. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău