Ministrul britanic al Sănătății: Omicron se răspândește într-un ”ritm fenomenal”, a ajuns la 40% din infecțiile din Londra

  • 13 Decembrie 2021 10:02
Ministrul britanic al Sănătății: Omicron se răspândește într-un ”ritm fenomenal”, a ajuns la 40% din infecțiile din Londra

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândește într-un "ritm fenomenal", așa că populația ar trebui să primească booster-ul, deoarece persoanele care s-au vaccinat de două ori sunt vulnerabile, a declarat luni secretarul britanic pentru sănătate Sajid Javid, citat de Reuters, potrivit hotnews.ro.

Javid a spus că, deși nu a fost confirmat încă niciun deces în Anglia după infectarea cu această tulpină, Omicron se află probabil la originea a aproximativ 40% din infecțiile din Londra și că, dacă guvernul nu acționează, atunci serviciile de sănătate ar putea fi copleșite.

"Ceea ce știm acum despre Omicron este că... se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum, se dublează la fiecare două-trei zile în ceea ce privește numărul de infecții", a declarat Javid pentru Sky News.

"Asta înseamnă că ne confruntăm cu un val de infecții, suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus", a adăugat secretarul britanic pentru sănătate.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău