Ministrul britanic al Apărării, vizită surpriză la Kiev

  • 24 Mai 2023 16:16
Ministrul britanic al Apărării, vizită surpriză la Kiev

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a sosit la Kiev pentru o vizită surpriză, pentru a se întâlni cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, relatează Sky News.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că cei doi au avut o „discuție foarte semnificativă” despre creșterea capacităților de apărare ale Kievului și despre armele cu rază lungă de acțiune – inclusiv rachetele Storm Shadow.

Wallace a semnat o carte de vizită, scriind: „Glorie bărbaților și femeilor curajoase care luptă pentru libertate și pentru a-și apăra țara. Lupta lor, lupta noastră”.

La începutul acestei luni, ministrul apărării de la Londra a anunțat că Marea Britanie va trimite rachete Storm Shadow în Ucraina, marcând o creștere semnificativă a capacităților de armament pe care Regatul Unit le-a trimis la Kiev. El a declarat că țara „are dreptul de a se putea apăra”.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Marea Britanie pentru a se întâlni cu Rishi Sunak – în timp ce prim-ministrul a dezvăluit că Marea Britanie va începe să antreneze piloții ucraineni pentru a utiliza avioane de luptă occidentale „relativ curând”, ajutat de deschiderea unei noi școli de zbor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău