Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu: Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina

  • 30 Noiembrie 2022 18:29
Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu: Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina

Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, a afirmat miercuri că forțele armate ar trebui să folosească sisteme de armamente noi, avansate, în conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

'Este necesar să continuăm modernizarea și crearea de sisteme promițătoare, cu utilizarea lor ulterioară în timpul operațiunii militare speciale', a spus Șoigu, într-o reuniune cu generali de rang înalt la Ministerul Apărării.

Serghei Șoigu, unul dintre aliații cei mai apropiați ai președintelui Vladimir Putin, nu a specificat ce arme avansate ar trebui utilizate, dar a menționat că vrea să discute cu generalii noi căi de îmbunătățire a atacurilor de artilerie și cu rachete.

'Noi modalități de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare', a spus Șogu, fără a da detalii.

El a afirmat că, în Ucraina, apărarea este îmbunătățită prin folosirea unor sisteme de rachete cu rază lungă precum Tornado-S sau sisteme de artilerie de mare putere Malka.

'Aceasta face posibil să fie lovite eficient sisteme străine de rachete și de artilerie', a spus el, conform imaginilor transmise de televiziunea de stat.

Conflictul din Ucraina, cel mai sângeros din Europa de după al Doilea Război Mondial, a ucis până acum zeci de mii de oameni de ambele părți și a provocat temeri legate de un conflict mult mai extins între Rusia și NATO, alianța condusă de SUA, menționează Reuters.

Pe de altă parte, AFP transmite că Rusia a revendicat miercuri cucerirea a trei sate în apropiere de Bahmut, oraș din estul Ucrainei acum în mare parte distrus, pe care forțele ruse încearcă din vară să-l ocupe.

'În urma unor acțiuni ofensive, soldații ruși au eliberat localitățile Bilogorivka și Perșe Travnia' (Ozarianivka în ucraineană), a indicat Ministerul Apărării în cursul după-amiezii.

Primul sat este situat la circa 25 km nord de Bahmut, iar al doilea la vreo 20 km spre sud.

Mai devreme în cursul zilei, ministerul anunțase cucerirea localității Andriivka, la sud de Bahmut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău