FOTO | Ministrul Apărării, în vizită la militarii moldoveni participanți la “Agile Hunter 2019” în SUA

  • 18 Iulie 2019 13:06
FOTO | Ministrul Apărării, în vizită la militarii moldoveni participanți la “Agile Hunter 2019” în SUA

Ministrul Apărării Pavel Voicu s-a aflat în perioada 15-18 iulie curent, într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Oficialul a fost însoțit de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În SUA, ministrul Voicu a participat la Ziua Vizitatorilor Distinși, desfășurată în cadrul exercițiului „Agile Hunter 2019”, la care sunt detașați peste 100 de militari ai Armatei Naționale, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Pavel Voicu, împreună cu oficiali militari și civili americani, a urmărit modul în care contingentele implicate au îndeplinit executarea misiunilor planificate în scenariul exercițiului.

Ministrul Apărării a apreciat prestația ofițerilor și subofițerilor moldoveni, menționând importanța pregătirii acestora în contextul profesionalizării instituției de apărare și dezvoltării capabilităților Armatei Naționale.

În cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu comandantul Centrului Național de Instruire Fort Irwin, general Jeff Broadwater și comandantul brigăzii 30 de blindate, general Scott Woodward, Pavel Voicu a specificat că Republica Moldova și-a asumat angajamente de a contribui la securitatea globală, iar acest obiectiv poate fi realizat doar cu militari profesioniști, antrenați într-un mediu internațional.

Ministrul Apărării a mulțumit părții americane pentru oportunitatea de a instrui contingentul de militari moldoveni în cadrul exercițiului „Agile Hunter”, dar și în cadrul altor activități comune, care au ca finalitate modernizarea Armatei Naționale.

De notat că exercițiul „Agile Hunter 2019” are loc în perioada 28 iunie – 19 iulie curent, la Centrul de instruire Fort Irwin, California.

Scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunitățile Armatei Naționale și Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, consolidarea capacităților de apărare, precum și pregătirea militarilor moldoveni pentru misiuni de menținere a păcii.

Participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2019.

„Agile Hunter”, realizat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord, se desfășoară al patrulea an consecutiv. Primele două ediții au avut loc în Republica Moldova, iar anul trecut el a fost organizat la Fort Bliss, Texas, în perioada 10-28 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău