Ministrul apărării din Polonia: Egiptul a revândut Rusiei navele Mistral pentru un dolar

  • 21 Octombrie 2016 21:31
Ministrul apărării din Polonia: Egiptul a revândut Rusiei navele Mistral pentru un dolar

Egiptul a revandut Rusiei cele doua nave tip Mistral cumparate de la Franta, a declarat ministrul apărării din Polonia, Antoni Macierewicz, vorbind în Dieta Poloniei (Parlamentul). Cu toate acestea, nicio sursa oficiala nu a confirmat informatia, scrie publicația Dziennik Zachodni.

Declarația ministrului polonez a fost făcută în timpul discutării în Dieta a licitației pentru achiziționarea de elicoptere destinate armatei poloneze.

Una dintre întrebările adresate lui Macierewicz a venit din partea deputatului Mark Jakubiak, de la Kukiz’15. Acesta l-a întrebat pe minsitru daca este adevarat zvonul care circulă în mass-media în ceea ce privește revânzarea catre Rusia a navelor portelicopter tip „Mistral”, cumparate de Egipt de la Franta.

Macierewicz a confirmat că aceste zvonuri sunt adevărate, dar nu a specificat sursa informației: „Da, este adevărat că navele Mistral au fost vândut Egiptului, iar apoi au fost transferate în Federația Rusă pentru 1 dolar”, – a spus el.

Mai târziu, rugat sa precizeze sursa informatiei, Macierewicz a declarat ca este „o sursă foarte bună” și a subliniat că „informația este de încredere”.

Publicația notează că știrea nu a fost confirmata de nicio sursa oficiala.

Navele Mistral, construite in santierele navale franceze la comanda Flotei ruse, nu au fost transmise partii ruse conform cotractului din cauza racirii relatiilor dintre Moscova si capitalele occidentale. La începutul lunii august 2015, Rusia și Franța au cazut de acord sa rezilieze contractul de furnizare a celor două nave de tip Mistral. După reziliere, Franța a batut palma cu Egiptul, care s-a aratat interesat de cumparera navelor.

Sursa: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău