Ministrul apărării din Iran a dezvăluit că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generație

  • 13 August 2018 14:12
Ministrul apărării din Iran a dezvăluit că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generație

Ministrul apărării din Iran, generalul Amir Hatami, a dezvăluit astăzi că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generație, a informat agenția de presă Tasnim, precizând că este vorba de racheta Fateh Mobin cu rază scurtă de acțiune, informează Agerpres.

Generalul iranian a descris noua versiune a rachetei Fateh Mobin ca 'fabricată 100% în țară (...), agilă, nedetectabilă, tactică și cu ghidare de precizie'.

Programul balistic al Iranului reprezintă o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu SUA, dar Teheranul apreciază că acesta este crucial pentru capacitățile sale defensive într-o regiune instabilă.

Președintele american Donald Trump, care a retras în mod unilateral SUA din acordul semnat în 2015 între Teheran și marile puteri, a cerut un nou acord care să limiteze capacitățile balistice ale Iranului și intervențiile sale regionale.

Acordul din 2015 prevede ridicarea treptată și condiționată a sancțiunilor internaționale impuse Iranului în schimbul garanției că Teheranul nu se va dota cu arme nucleare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău