Ministrul Apărării de la București, după întrevederea cu omologul său de la Chișinău: România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a R. Moldova pentru a sprijini eforturile ei de modernizare

  • 08 Iunie 12:06
Ministrul Apărării de la București, după întrevederea cu omologul său de la Chișinău: România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a R. Moldova pentru a sprijini eforturile ei de modernizare

România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a Republicii Moldova pentru a sprijini eforturile ei de modernizare. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la București, după o întrevedere cu ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, aflat într-o vizită oficială în România. Criza de securitate provocată de războiul ruso-ucrainean și reforma în domeniului apărării au fost printre principalele subiecte discutate de cei doi miniștri. 

Dialogul și cooperarea strânsă dintre București și Chișinău sunt în acest moment de război mai importante ca oricând, iar România a alocat și de la începutul acestei crize de securitate ajutor umanitar Republicii Moldova. Ministrul Apărării al României Vasile Dîncu a declarat într-o conferință de presă susținută alături de omologul său moldovean Anatolie Nosatîi, că este extrem de important ca Republica Moldova să fie susținută pentru a-și întări rezistența. România poate ajuta Republica Moldova să-și modernizeze armata.

„De la începutul conflictului, România a alocat Republicii Moldova asistență umanitară consistentă(…).Consider ca fiind extrem de importantă sprijinirea Republicii Moldova în consolidarea rezilienței. Am evidențiat faptul că parteneriatul nostru strategic necesită o coordonare continuă. România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a Republicii Moldova pentru a sprijini eforturile acestora de modernizare”, a declarat Vasile Dîncu. 

Șeful Apărării de la București, Vasile Dîncu, a subliniat de asemenea că România are datoria morală de a susține Republica Moldova în parcursul său de integrare în UE.

La rândul său, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a declarat că expertiza României poate fi utilă pentru modernizarea Armatei Naționale. Anatolie Nosatîi a spus că a discutat cu omologul său de la București situația din regiune, reforma în domeniul apărării și prioritățile de dezvoltare ale armatei naționale.

România este un vecin și un partener strategic al Republicii Moldova, un susținător ferm al dezideratului de integrare europeană, al implementării reformelor democratice, precum și al eforturilor de asigurare a păcii și stabilității în regiune. Apreciem contribuția României la promovarea intereselor Republicii Moldova pe arena internațională. Susținerea României a fost resimțită intens pe parcursul anilor, în special în perioada pandemiei COVID-19, dar și în contextul actualei situații de securitate din vecinătate care afectează întreaga regiune, în special Republica Moldova”, a subliniat Anatolie Nosatîi.  

Cei doi miniștri au discutat despre cooperarea dintre cele două state în cadrul UE și despre proiectele în derulare dintre Chișinău și București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
24
Sat
25
Sun
23
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău