Ministrul Apărării al României: Alianța este testată aproape zilnic în regiunea Mării Negre

  • 28 Aprilie 2021 13:38
Ministrul Apărării al României: Alianța este testată aproape zilnic în regiunea Mării Negre

Ministrul Apărării de la București, Nicolae Ciucă, a făcut referire la situația de la Marea Neagră, în cadrul lansării Barometrului de Securitate a României. Nicolae Ciucă a subliniat că regiunea Mării Negre este testată zilnic, scrie defenseromania.ro.

„Conflictele înghețate din zonă a căror temperatură de îngheț și dezgheț e reglată de situația de oportunitate”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Ministrul a adăugat că „regiunea Mării Negre e zona în care credibilitatea posturii de descurajare și apărare a Alianței e aproape zilnic testată”.

Declarațiile au fost făcute la evenimentului „Lansarea Barometrului de Securitate a României”, organizat de Centrul de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S. și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu”, cu sprijinul Academiei Române. 

„Preocupările României în ceea ce privește securitatea regională și evoluțiile în plan global a au fost exprimate cu prilejul recentei reuniuni ministeriale în format comun al miniștrilor Afacerilor Externe și ai Apărării din Alianță, când pe agenda discuțiilor s-a aflat situația de la granița Ucrainei cu Rusia și retragerea trupelor aliate din Afganistan”, a mai adăugat Ciucă.

Ministrul a amintit că „la Consiliul Suprem de Apărare al Țării, convocat ieri de către președintele României, au fost dezbătute aceste două aspecte”.

„Fără îndoială, regiunea Mării Negre are o importanță strategică nu doar pentru securitatea României are importanță strategică nu doar pentru securitatea României, ci și pentru cea europeană și euroatlantică. Asistăm la o conștientizare mai mare a faptului că e nevoie de coerență și coeziune în întreaga noastră societate. De asemenea e nevoie de coerență și coeziune în tot ceea ce înseamnă ansamblul de vecinătate din regiunea Mării Negre”, a mai precizat ministrul Apărării.

„Ne vom concentra în continuare asupra creșterii prezenței aliate și maturizarea operațională deplină a proiectelor de descurajare și apărare colectivă, dezvoltate în regiunea Mării Negre”, a conchis Nicolae Ciucă.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău