Ministrul american al mediului, invitat să demisioneze într-un restaurant din Washington

  • 03 Iulie 2018 18:27
Ministrul american al mediului, invitat să demisioneze într-un restaurant din Washington

Ministrul american al mediului, Scott Pruitt, a fost luat la rost într-un restaurant din Washington de o femeie care i-a cerut să demisioneze. Este cel mai nou incident de acest gen în care este vizat un responsabil al administraţiei preşedintelui Donald Trump, relatează marţi AFP.

Americanca în cauză - cadru didactic, după cum se prezintă pe contul ei de Facebook - a publicat luni o înregistrare a 'interacţiunii' sale cu şeful Agenţiei SUA pentru protecţia mediului (EPA), precizând că acesta se afla 'la trei mese depărtare' în restaurantul în care ea lua masa împreună cu copilul ei. 'Trebuia să spun ceva', îşi explică ea gestul.

Pruitt, cunoscut ca susţinător al industriei combustibililor fosili, este însărcinat cu una dintre misiunile prioritare ale preşedinţiei Trump, şi anume desfiinţarea bilanţului în materie de mediu al fostului preşedinte Barack Obama, şi şi-a atras în repetate rânduri critici pentru cheltuieli considerate excesive.

'Omul acesta este pe cale să prejudicieze, într-un mod direct şi semnificativ, sănătatea şi viitorul copilului meu - şi ale tuturor copiilor - cu deciziile sale de revenire la reglementări de mediu profitabile pentru marile corporaţii, folosind totodată banii contribuabililor pentru a-şi finanţa un trai luxos' - a scris pe Facebook Kristin Mink.

În înregistrarea video care a strâns deja peste 200.000 de vizionări se vede cum Mink se duce la Pruitt cu copilul în braţe şi îi spune: 'Voiam doar să vă cer să demisionaţi din cauza a ceea ce sunteţi pe cale să faceţi mediului nostru şi ţării noastre'.

'Merităm să avem la EPA pe cineva care ne apără mediul cu adevărat, pe cineva care crede în alterarea climei şi o ia în serios', adaugă ea, pe un ton calm.

În video, Pruitt nu-i răspunde femeii, iar în textul care însoţeşte imaginile se afirmă că acesta a 'fugit' din local înainte ca Mink să se întoarcă la locul ei.

Cu incidente similare s-au mai confruntat şi alţi responsabili ai administraţiei Trump, într-un context deosebit de polarizat din cauza politicii de 'toleranţă zero' faţă de migraţie susţinute de liderul de la Casa Albă. Astfel, recent, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a fost invitată să plece dintr-un restaurant din Virginia, iar într-un alt local un consilier al lui Trump, Stephen Miller, a fost calificat drept 'fascist'. La rândul său, titulara securităţii interne, Kirstjen Nielsen, a fost admonestată de un grup de militanţi într-un restaurant mexican din Washington.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
5 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:7,2 m/s
Fri
-1 °C
Sat
0 °C
Sun
0 °C
Mon
2 °C
Tue
3 °C

Curs oficial BNM 21 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2892 -0.0993
USD 17.4444 -0.0597
RON 4.0366 -0.0231
UAH 0.7220 -0.0013
RUB 0.2726 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău