Ministrul american al mediului, invitat să demisioneze într-un restaurant din Washington

  • 03 Iulie 2018 18:27
Ministrul american al mediului, invitat să demisioneze într-un restaurant din Washington

Ministrul american al mediului, Scott Pruitt, a fost luat la rost într-un restaurant din Washington de o femeie care i-a cerut să demisioneze. Este cel mai nou incident de acest gen în care este vizat un responsabil al administrației președintelui Donald Trump, relatează marți AFP.

Americanca în cauză - cadru didactic, după cum se prezintă pe contul ei de Facebook - a publicat luni o înregistrare a 'interacțiunii' sale cu șeful Agenției SUA pentru protecția mediului (EPA), precizând că acesta se afla 'la trei mese depărtare' în restaurantul în care ea lua masa împreună cu copilul ei. 'Trebuia să spun ceva', își explică ea gestul.

Pruitt, cunoscut ca susținător al industriei combustibililor fosili, este însărcinat cu una dintre misiunile prioritare ale președinției Trump, și anume desființarea bilanțului în materie de mediu al fostului președinte Barack Obama, și și-a atras în repetate rânduri critici pentru cheltuieli considerate excesive.

'Omul acesta este pe cale să prejudicieze, într-un mod direct și semnificativ, sănătatea și viitorul copilului meu - și ale tuturor copiilor - cu deciziile sale de revenire la reglementări de mediu profitabile pentru marile corporații, folosind totodată banii contribuabililor pentru a-și finanța un trai luxos' - a scris pe Facebook Kristin Mink.

În înregistrarea video care a strâns deja peste 200.000 de vizionări se vede cum Mink se duce la Pruitt cu copilul în brațe și îi spune: 'Voiam doar să vă cer să demisionați din cauza a ceea ce sunteți pe cale să faceți mediului nostru și țării noastre'.

'Merităm să avem la EPA pe cineva care ne apără mediul cu adevărat, pe cineva care crede în alterarea climei și o ia în serios', adaugă ea, pe un ton calm.

În video, Pruitt nu-i răspunde femeii, iar în textul care însoțește imaginile se afirmă că acesta a 'fugit' din local înainte ca Mink să se întoarcă la locul ei.

Cu incidente similare s-au mai confruntat și alți responsabili ai administrației Trump, într-un context deosebit de polarizat din cauza politicii de 'toleranță zero' față de migrație susținute de liderul de la Casa Albă. Astfel, recent, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a fost invitată să plece dintr-un restaurant din Virginia, iar într-un alt local un consilier al lui Trump, Stephen Miller, a fost calificat drept 'fascist'. La rândul său, titulara securității interne, Kirstjen Nielsen, a fost admonestată de un grup de militanți într-un restaurant mexican din Washington.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău