Ministrul Agriculturii, în vizită oficială la București. Cele mai mari rețele de supermarketuri de peste Prut manifestă interes sporit pentru fructele din R. Moldova

  • 31 Martie 2022 10:09
Ministrul Agriculturii, în vizită oficială la București. Cele mai mari rețele de supermarketuri de peste Prut manifestă interes sporit pentru fructele din R. Moldova

Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, se află în vizită oficială la București, România.

În perioada 30-31 martie, ministrul are mai multe întrevederi cu reprezentanții rețelelor de comerț de peste Prut, inclusiv cu oficiali ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la București, „pentru a eficientiza și extinde schimburile comerciale între state cu produse agroindustriale și pentru a crește accesul producătorilor autohtoni pe rafturile unităților comerciale din România”, se arată încomunicatul Ministerului. 
 
„Cele mai mari rețele de supermarketuri din România manifestă interes sporit pentru fructele moldovenești. În context, în ultimile zile, au fost efectuate livrări de mere moldovenești pe rafturile unor rețele comerciale române, iar săptămâna viitoare urmează să fie exportate loturi adiționale de mere, odată cu semnarea unor noi contracte dintre fermierii din țara noastră și lanțurile de comerț din statul vecin”, precizează reprezentanții MAIA. 
 
Întrevederile au fost organizate de Ambasada Republicii Moldova la București, urmare a discuțiilor de săptămâna trecută, dintre conducerea MAIA, producătorii și exportatorii de fructe proaspete, de nuci, struguri de masă, de vin, produse melifere, de panificație și morărit și reprezentanții celor mai mari rețele comerciale din România. În acest sens, părțile au convenit să intensifice comerțul de producție agricolă.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău