Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a avut o întrevedere online cu omologul său din Ucraina, dl. Ihor Klimenko

  • 08 Februarie 15:15
Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a avut o întrevedere online cu omologul său din Ucraina, dl. Ihor Klimenko

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a avut o întrevedere online cu omologul său din Ucraina, dl. Ihor Klimenko, în cadrul căreia au discutat despre noi modalități de cooperare care să consolideze securitatea frontierei comune, scrie Radio Chișinău.

„Am subliniat importanța identificării și consolidării cooperării în managementul frontierei de stat, cu Moldova și Ucraina deja lucrând împreună în regim de control comun în 6 puncte de frontieră comune, cu planuri de extindere a acestui sistem la alte puncte de trecere a frontierei”, a scris ministrul într-o postare pe Facebook.

La această întrevedere au participat și responsabilii frontierei de stat din Moldova și Ucraina, inclusiv Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și omologul său, care au convenit asupra unei întâlniri de lucru programate pentru luna martie.

Un punct important pe agenda discuției a fost susținerea reciprocă și eforturile comune pentru consolidarea frontierelor, având în vedere inițierea negocierilor de aderare la UE a celor două state vecine. Au fost abordate aspecte legate de combaterea criminalității transfrontaliere, contrabandei, crimei organizate, traficului de persoane, arme și droguri, extremismului și terorismului.

„În concluzie, am convenit că este necesară revizuirea și actualizarea cadrului juridic bilateral pentru a optimiza și extinde cooperarea între sistemele afacerilor interne din Moldova și Ucraina”, a mai scris ministrul Adrian Efros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău