Ministru: Germania va fi mai săracă din cauza războiului din Ucraina, dar e un preț mic față de suferința ucrainenilor

  • 31 Martie 2022 14:33
Ministru: Germania va fi mai săracă din cauza războiului din Ucraina, dar e un preț mic față de suferința ucrainenilor

Ministrul german al economiei a avertizat că țara sa, cea mai mare economie din Europa, va avea de suferit în urma războiului din Ucraina, relatează CNN.

„Vom fi mai săraci”, a spus Robert Habeck la postul public de televiziune ZDF, scrie DIGI24.

„Nu este posibil ca acest lucru să se termine fără costuri pentru societatea germană, este de neconceput. Cred că suntem gata să plătim acest preț, care este destul de mic în comparație cu suferințele din Ucraina”, a adăugat el.

„Suntem parte a unui război economic. Și plătim un preț mare, dar un preț care nu este comparabil cu prețul pe care îl plătesc ucrainenii. Ei mor, sunt strămutați, sunt bombardați, în timp ce noi avem o inflație mare”, a mai spus ministrul.

Miercuri, Germania a emis o „avertizare timpurie” cu privire la o posibilă penurie de gaze naturale, după ce Rusia a declarat că vrea să fie plătită în ruble și a amenințat că va întrerupe livrările dacă acest lucru nu se întâmplă. Germania a declarat că s-a angajat în fața G7 ca aprovizionarea cu energie din Rusia să fie plătită doar în euro sau dolari americani.

Rusia a declarat ulterior că Germania poate plăti în euro, care vor fi apoi convertiți în ruble prin Gazprom Bank, care nu este afectată de sancțiuni. Scholz nu a fost de acord cu acest lucru și a cerut informații suplimentare în scris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău