Ministru francez: Franța și alte țări europene sunt "bombardate de propaganda rusă"

  • 21 Aprilie 17:20
Ministru francez: Franța și alte țări europene sunt

Ministrul francez delegat pentru afaceri europene, Jean-Noël Barrot, a avertizat într-un interviu publicat sâmbătă pe site-ul cotidianului Ouest France că Franța și alte țări europene sunt „bombardate de propaganda rusă” în contextul apropiatei alegeri europene din 9 iunie, conform AFP, citează Agerpres și Moldpres.

În cadrul interviului, Barrot a exprimat îngrijorarea sa cu privire la influența propagandei ruse, menționând că Franța este periodic ținta unor manevre coordonate pentru a perturba dezbaterea publică și a interfera în campania electorală.

El a exemplificat cu mai multe cazuri recente, cum ar fi „deturnarea site-ului Ministerului Apărării pentru un apel fictiv ca 200.000 de oameni să meargă să lupte în Ucraina” sau „cel al Ministerului de Interne pentru anunțul fictiv al înăspririi condițiilor de primire a refugiaților ucraineni”.

Barrot a subliniat riscul demonstrat al acestor campanii de dezinformare asupra rezultatelor alegerilor europene, menționând că Franța, Germania și Polonia au convenit asupra unui mecanism de alertă coordonat „pentru a face față împreună”.

Recent, Praga a dezvăluit că serviciile sale de informații au descoperit o rețea orchestrată de Moscova care răspândea propagandă pro-rusă despre Ucraina prin intermediul site-ului Voice of Europe, iar Belgia a raportat că unii europarlamentari au primit bani pentru a transmite mesaje Rusiei, fapt care a determinat deschiderea unei anchete de către justiția belgiană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău