Ministru britanic | Speculațiile privind un posibil „veto” al Ungariei la o amânare a Brexit-ului sunt doar zvonuri

  • 06 Octombrie 2019 13:26
Ministru britanic | Speculațiile privind un posibil „veto” al Ungariei la o amânare a Brexit-ului sunt doar zvonuri

Ministrul britanic pentru locuințe, comunități și administrație locală Robert Jenrick a declarat că speculațiile conform cărora guvernul Marii Britanii i-ar putea cere unui alt membru al Uniunii Europene să impună veto la o eventuală cerere pentru prelungirea Brexitului sunt doar "zvonuri", informează duminică Reuters, potrivit Agerpres.

După cum informa sâmbătă The Daily Telegraph, prim-ministrul britanic Boris Johnson explorează un posibil veto al Ungariei la orice solicitare de amânare a Brexit-ului.

The Telegraph, ziar apropiat Partidului Conservator de guvernământ al lui Jonhson, a scris la rândul său că trei miniștri britanici au organizat întâlniri separate joi cu ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto. Publicația a citat un ministru al cabinetului, neidentificat, care a spus vineri seara că un veto este "singurul mod de a opri" ca noua lege impusă de opoziție să prevină un Brexit fără acord pe 31 octombrie.

"Nu am auzit niciun fel de discuții serioase despre asta dincolo de aceste speculații și am citit despre aceasta în ziare, deci în opinia mea, cu tot respectul cuvenit, acestea sunt doar zvonuri", a spus ministrul duminică într-o emisiune pe Sky News.

Un document prezentat vineri la un tribunal scoțian indica faptul că guvernul Johnson se va conforma unei noi legi care îl obligă să solicite o amânare peste termenul de 31 octombrie, dacă nu este convenit niciun acord privind Brexitul până în 19 octombrie.

Însă Johnson a scris mai târziu pe Twitter: "Acord nou sau niciun acord - dar nu amânare".

El a fost la curent cu speculațiile conform cărora poate evita o amânare chiar dacă Marea Britanie solicită una, de exemplu prin încurajarea uneia dintre celelalte 27 de state membre ale UE să se opună prin veto amânării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
19
Cer fragmentat
Umiditate:72 %
Vint:3,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău