Miniștrii de externe din NATO urmează să se întrunească la Bruxelles pentru a discuta pe tema războiului din Ucraina

  • 06 Aprilie 2022 10:05
Miniștrii de externe din NATO urmează să se întrunească la Bruxelles pentru a discuta pe tema războiului din Ucraina

Miniștrii de externe din NATO se întrunesc la Bruxelles pentru două zile, pentru a discuta în ce mod pot susține Ucraina în următoarea fază a războiului său cu Rusia.

SUA și UE urmează să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei, miercuri. Informațiile despre presupusele crime de război din partea forțelor ruse în împrejurimile Kievului nu au modificat poziția fundamentală a NATO, anume că trebuie să facă tot ce poate pentru a susține Ucraina, fără a implica însă alianța militară occidentală în război cu Rusia. De aceea, Jens Stoltenberg continuă să insiste că nu vor fi implicați militari NATO pe teren ucrainean și nici avioane ale Alianței în spațiul aerian al acesteia.

Marea Britanie se numără printre țările care cer impunerea de sancțiuni mai dure asupra Moscovei. UE a propus oprirea importului de cărbune rusesc, dar încă nu s-a ajuns la nicio înțelegere privind încetarea importului de petrol și gaz, de care Europa depinde în mare parte și care continuă să aducă sute de milioane de euro Moscovei, în fiecare zi.

Sursa: BBC/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:2,06 m/s
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău