Ministra Sănătății participă la întâlnirea membrilor Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății care se desfășoară la Doha, Qatar

  • 04 Decembrie 2023 15:13
Ministra Sănătății participă la întâlnirea membrilor Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății care se desfășoară la Doha, Qatar

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, participă la întâlnirea membrilor Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se desfășoară în perioada 4-5 decembrie, la Doha, Qatar, anunță Ministerul Sănătății.

Reuniunea are loc în contextul elaborării celui de-al 14-lea Program General de Lucru al OMS, spre o strategie pentru sănătatea globală 2025-2028. Obiectivul general al programului reflectă promovarea și protejarea sănătății și bunăstării tuturor oamenilor și este conceput ca un cadru pentru gestionarea provocărilor actuale de sănătate, precum și răspunsul la viitoarele amenințări.

Discuțiile s-au axat pe realizarea acțiunilor de transformare pentru a aborda impactul schimbărilor climatice asupra sănătății globale; reducerea inechităților în furnizarea serviciilor și intervențiilor esențiale în sănătate, garantând accesul echitabil la acestea în toate comunitățile; detectarea și răspunsul rapid la crizele acute și furnizarea continuă a serviciilor esențiale în situații de criză prelungită; asigurarea că sănătatea rămâne o prioritate în formularea politicilor.

Aceste obiective reprezintă angajamentul ferm al OMS de a crea un viitor mai sănătos și echitabil pentru toate popoarele lumii și reflectă preocuparea continuă pentru abordarea problemelor de sănătate la nivel mondial.

Instituția menționează că, ministra Sănătății Ala Nemerenco a fost aleasă în calitate de membru al Comitetul Executiv al OMS din partea Regiunii Europene, în luna mai 2022.

Principalele funcții ale comitetului constau în punerea în aplicare a deciziilor și politicilor Adunării Mondiale a Sănătății, consilierea și facilitarea activității acesteia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău