Ministra sănătății, despre lipsa unui preparat antiviral din farmacii

  • 12 Noiembrie 2021 17:56
Ministra sănătății, despre lipsa unui preparat antiviral din farmacii
Foto: Ministerul Sănătății

Arbidol este denumirea comercială a unui preparat care face parte din grupa antiviralelor și acestea pot fi găsite într-o varietate mare în farmaciile din Republica Moldova, a răspuns ministra Ala Nemerenco, solicitată să comenteze lipsa preparatului în farmacii, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Ala Nemerenco a menționat că Ministerul Sănătății nu controlează activitatea farmaciilor private pentru a putea spune de ce a dispărut preparatul în cauză, dar va întreba Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale ca să o ofere o explicație.

La începutul săptămâni curente, AMDM a precizat că, la etapa actuală, în Republica Moldova nu este înregistrat produsul farmaceutic cu denumirea comercială Arbidol. compania producătoare de Arbidol a depus dosarul la AMDM la data de 4 noiembrie. Astfel, acesta urmează a fi examinat conform procedurilor.

Agenția a mai informat că în Nomenclatorul de Stat al medicamentelor pot fi găsite produse analoge, cu aceeași substanță activă – umifenovir.

AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de umifenovir nu există informații privind administrarea acestuia în cazul infecției COVID-19. Nu există studii clinice care ar confirma eficiența acestui produs în tratarea noului tip de coronavirus.

Agenția îndeamnă cetățenii să procure medicamente doar din locuri autorizate (farmacii), la recomandarea specialiștilor în sănătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău