Ministra Sănătății: Cu testele donate de România ar putea fi testați elevii, dar nu și profesorii nevaccinați

  • 05 Septembrie 2021 10:33
Ministra Sănătății: Cu testele donate de România ar putea fi testați elevii, dar nu și profesorii nevaccinați

Testele antigen pentru depistarea COVID-19, donate de România Republicii Moldova, nu vor fi utilizate pentru testarea profesorilor nevaccinați, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ceremoniei de primire a lotului.

Ea a explicat că, având aceste teste, urmează a fi echipate toate ambulanțele, care nu erau dotate până acum cu teste, ca să poată fi testați pacienții suspecți de infectarea cu noul coronavirus, astfel încât ei să nu fie nevoiți să iasă din casă pentru a fi testați. O parte dintre teste vor fi destinate și elevilor, pentru a asigura prezența lor în clase, dar nu se prevede testarea cadrelor didactice sau a celor auxiliare din școli, a precizat Ala Nemerenco.

„Dacă vom folosi aceste teste pentru școală, le vom folosi pentru copii. Noi discutăm această variantă, ca să avem cât mai mulți copii cu prezență fizică la școală. Nu este exclus că vom precăuta această posibilitate, mai degrabă decât testarea profesorilor”, a declarat ministra Sănătății.

Ea a mai precizat că ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) va avea loc marți, 7 septembrie, urmând a fi propuse mai multe măsuri antiepidemice.

Un lot cu 100 000 de teste rapide antigen a fost donat de România Republicii Moldova. Donația au ajuns la Chișinău vineri, 3 septembrie. La ceremonia de înmânare a donației a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. El a declarat că „donația României de teste rapide antigen COVID-19 vine să satisfacă o necesitate stringentă a cetățenilor Republicii Moldova în condițiile în care asistăm la un nou val de creștere a infectărilor de COVID-19 atât în Republica Moldova, precum și în întreaga lume”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău