Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a anunțat astăzi demisia din Guvernul Gavriliță. Ea nu a anunțat cauza demisiei sale din fruntea Ministerului Mediului. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.
"Dragi prieteni,
Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat - Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.
Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii.
Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru", scrie aceasta.
Natalia Gavrilița a acceptat demisia Iulianei Cantaragiu
La scurt timp după anunțul Iulianei Cantaragiu, premierul Natalia Gavriliță a comunicat că a acceptat demisia ministrei Mediului. Ea a lăudat, într-un mesaj, câteva realizări ale Iulianei Cantaragiu.
"Am acceptat azi demisia ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu. I-am mulțumit pentru munca și dedicația ei în acest an în care a fost transformat modul în care e gestionat domeniul mediului în Republica Moldova. Un nou minister, agenții reformate și resetate, noi legi și noi arii protejate, inclusiv Parcul Național Nistrul de Jos, dar și proiecte țintite spre viața mai bună a cetățeanului - proiectul care previne creșterea nejustificată a prețului la lemn de foc, finanțarea stațiilor de epurare, demararea sistemului național de management al deșeurilor - toate au ca beneficiar final fiecare cetățean al Republicii Moldova - sunt doar câteva realizări ale Iulianei Cantaragiu", se arată în ,mesaj.
În ședința de ieri a Guvernului, premierul Natalia Gavriliță s-a arătat nemulțumită de întârzierea termenului de lansare a Liniei verzi și a site-ului Lemne.md, prin intermediul cărora populația să se informeze despre procesul de procurare a lemnelor pentru sezonul rece.
Tot în ședința de ieri a Guvernului, ministra mediului Iuliana Cantaragiu a spus că prelungirea termenului autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița a fost un compromis în negocierile cu așa-zisele autorități de la Tiraspol în vederea obținerii unor facilități pentru cetățenii R. Moldova.
În cele 950 de secții de votare deschise pentru alegerile președintelui României în afara țării, începe procesul de vot. Cetățenii din Republica Moldova, cu cetățenie română, pot veni la vot în cele 59 de secții de votare, începând cu ora 12.00 și până la ora 21.00, transmite IPN.
Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a lansat un apel către moldovenii care dețin cetățenie română să participe la alegerile prezidențiale din România, care vor avea loc duminică, 24 noiembrie, informează MOLDPRES.