Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, a discutat cu Antony Blinken despre consolidarea rezilienței R. Moldova

  • 25 Iulie 09:23
Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, a discutat cu Antony Blinken despre consolidarea rezilienței R. Moldova

Consolidarea rezilienței Republicii Moldova a fost unul dintre subiectele discutate de șefa diplomației române, Luminița Odobescu cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, transmite Radio Chișinău.

„Tot ce se întâmplă în ultimele zile se întâmplă în apropierea României, dar și a Republicii Moldova și este important să ne coordonăm, atât cu partenerii americani, cât și cu partenerii europeni, să sprijinim în continuare Republica Moldova”, a subliniat ministra, citată de defenseromania.ro.

Totodată, oficialii, și-au manifestat sprijinul neclintit pentru Ucraina și Republica Moldova.

Discuția șefului diplomației americane, Antony Blinken  cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu, intervine în condițiile în care Rusia a bombardat cu drone, noaptea trecută, portul Reni din Ucraina, aflat peste Dunăre de Galați.

Este pentru prima oară când Rusia atacă infrastructuri ucrainene la Dunăre, după ce s-a retras, în urmă cu o săptămână, din Acordul privind exportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău