Ministerul ucrainean al Sănătății: Risc de holeră în Mariupol

  • 06 Iunie 2022 19:28
Ministerul ucrainean al Sănătății: Risc de holeră în Mariupol

​Ministerul ucrainean al Sănătății a spus că există riscul aparițiilor de focare de holeră din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile, relatează Kyiv Independent, citat de HotNews.ro.

La întrebarea dacă există riscul de răspândire a holerei, acesta chiar există, a spus ministrul adjunct al Sănătății Ihor Kuzin, transmite sursa citată.

„Știm că s-au înregistrat cazuri de holeră în această regiune și în Mariupol în trecut și ne concentrăm pe prevenirea acestui lucru pe cât posibil”, a spus el.

Înmormântările în masă și lipsa accesului la apă potabilă duc la o situație critică în Mariupol ocupat de Rusia, a declarat ministrul adjunct al Sănătății Ihor Kuzin pe 6 iunie.

Ministerul Sănătății a început monitorizarea cazurilor suspecte de holeră în regiune la 1 iunie.

Kuzin a mai subliniat că situația privind răspândirea bolilor infecțioase la Mariupol este critică din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei accesului la apă potabilă.

„Destul de des primim informații despre înmormântările în locuri neautorizate, care pot duce la poluarea apei - este foarte important să acordăm atenție utilizării apei din fântâni și apeducte, aceasta trebuie supusă unui tratament termic," a adăugat el.

Pe 6 iunie, un consilier al primarului Mariupolului, Petro Andriushchenko, a anunțat că autoritățile de ocupație ruse încep să pună în carantină Mariupolul capturat, din cauză că ar exista informații că holera se răspândește în oraș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău