Ministerul ucrainean al Apărării a semnat un acord cu o companie turcă pentru a construi un centru de reparare și mentenanță a dronelor

  • 01 August 2023 14:05
Ministerul ucrainean al Apărării a semnat un acord cu o companie turcă pentru a construi un centru de reparare și mentenanță a dronelor

Ministerul ucrainean al Apărării a semnat un acord cu compania turcă Baykar Makina pentru a construi un centru pentru repararea și mentenanța dronelor în Ucraina, a anunțat luni instituția, citată de Reuters, conform Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul ucrainean al Apărării, Kostiantin Vașcenko, le-a transmis partenerilor turci, conform instituției, că înființarea unui „centru de service va fi o contribuție semnificativă la consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei și va ajuta la apropierea victoriei noastre”.

Ucraina urmărește să impulsioneze producția internă de drone pentru a putea face față forțelor invadatoare ruse.

Peste 10.000 de operatori de drone au fost instruiți, iar alți 10.000 sunt în curs de formare, a declarat săptămâna trecută Mihailo Fedorov, un viceprim-ministru responsabil pentru ”Armata de drone”.

Rusia a folosit recent acest tip de armă pentru a distruge infrastructura portuară ucraineană din regiunea Odesa și o facilitate de depozitare a cerealelor.

Gestul a fost condamnat de România prin vocea președintelui Klaus Iohannis, premierului Marcel Ciolacu și președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, reiterând sprijinul pentru Kiev.

Tema s-a aflat și pe agenda Consiliului NATO-Ucraina, care a abordat ”situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre după atacul cinic al Rusiei asupra infrastructurii ucrainene, foarte aproape de România”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău