Ministerul sirian al Afacerilor Externe: Atacurile israeliene constituie o nouă fază în războiul din Siria

  • 10 Mai 2018 15:50
Ministerul sirian al Afacerilor Externe: Atacurile israeliene constituie o nouă fază în războiul din Siria

Ultimele atacuri israeliene asupra teritoriului sirian constituie 'o nouă fază' în războiul din Siria, susține joi Ministerul sirian al Afacerilor Externe, informează AFP, citat de Agerpres.

„Entitatea sionistă (Israelul) și cei care o susțin s-au implicat în mod direct în confruntare. (...) Acesta este un indicator al (începutului) unei noi faze a războiului”, notează acest minister într-un comunicat, citat de agenția oficială Sana, potrivit Agerpres.

Armata israeliană a utilizat 28 de avioane și a lansat 70 de rachete asupra infrastructurii iraniene în Siria, a afirmat joi Ministerul Apărării rus, precizând că jumătate dintre rachete au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian sirian.

Aceste lovituri intervin la o zi după întâlnirea la Moscova între președintele rus Vladimir Putin și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cel puțin 23 de combatanți pro-Damasc au fost uciși în atacurile israeliene asupra pozițiilor iraniene și ale Hezbollahului în Siria, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău