Ministerul Sănătății francez: Vaccinurile anti-COVID-19 de la AstraZeneca și Johnson&Johnson sunt "indispensabile" pentru campania de vaccinare în Franța

  • 20 Aprilie 2021 17:53
Ministerul Sănătății francez: Vaccinurile anti-COVID-19 de la AstraZeneca și Johnson&Johnson sunt

Vaccinurile anti-COVID produse de AstraZeneca și de Janssen (Johnson&Johnson) sunt "indispensabile" pentru a putea atinge obiectivele campaniei de vaccinare în Franța, a subliniat marți Ministerul Sănătății francez, în condițiile în care apariția unor rare reacții adverse indezirabile a dus la reexaminarea condițiilor de utilizare a acestor seruri, informează AFP.

"Nu suntem îngrijorați în legătură cu capacitatea noastră de a ne atinge obiectivele" de 20 de milioane de persoane care să fi primit cel puțin o doză până la mijlocul lui mai, apoi de 30 de milioane de persoane la mijlocul lui iunie, "și aceasta integrând ipoteze mai degrabă prudente în ceea ce privește nivelul de consum pentru AstraZeneca și Janssen", a asigurat ministerul în cadrul unui raport săptămânal asupra campaniei de vaccinare.

În schimb, potrivit aceleiași surse, "dacă nu va mai exista nicio administrare de AstraZeneca sau nicio administrare de Janssen în săptămânile ce vor urma, obiectivele vor fi puse în mod serios sub semnul întrebării".

Utilizarea vaccinului Johnson&Johnson a fost suspendată în SUA și în Africa de Sud din cauza apariției unor cazuri rare de grave cheaguri de sânge. Acest vaccin este autorizat din 11 martie în Uniunea Europeană (UE).

În ceea ce privește vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca, unele voci s-au întrebat cât de oportun mai este să se continue utilizarea lui în condițiile în care acesta nu este apreciat de populație.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău