Ministerul Sănătății, de Ziua Internațională a Medicului: „Prioritatea noastră este investiția în resursa umană și menținerea acesteia în sistem”

  • 07 Octombrie 13:13
Ministerul Sănătății, de Ziua Internațională a Medicului: „Prioritatea noastră este investiția în resursa umană și menținerea acesteia în sistem”

Astăzi, 7 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Medicului, „un prilej de a onora contribuțiile și eforturile doctorilor”, se arată în mesajul publicat, cu această ocazie, de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Ziua internațională a medicului este marcată, în întreaga lume, din anul 1971, în prima zi de luni a lunii octombrie. Ideea celebrării aparține Organizației Mondiale a Sănătății și organizației „Medici fără frontiere”.

Astăzi celebrăm Ziua internațională a medicului. Este o zi specială în care ne exprimăm admirația, respectul și recunoștința față de medicii care și-au asumat misiunea de a avea grijă de sănătatea celorlalți.

Meseria de medic este una dintre cele mai valoroase, deoarece profesioniștii din domeniu salvează vieți omenești zilnic și în fiecare oră.

Salutăm cu respect medicii care își dedică viața pacienților și nu se opresc niciodată din studiu, din a cunoaște mai mult pentru a face bine semenilor lor. Actualmente, în sistemul medical din Republica Moldova activează 12.316 medici.

Stimați slujitori ai lui Hipocrate, să trăiți și să prosperați!”, se arată într-un mesaj publicat de Ministerul Sănătății pe rețelele de socializare.

Ministerul Sănătății menționează că una dintre prioritățile sale este investiția în resursa umană și menținerea acesteia în sistem. Potrivit ministerului, au fost și sunt făcute investiții în modernizarea instituțiilor cu mii de echipamente performante, pentru creșterea salariilor, atragerea personalului medical în zonele rurale prin acordarea indemnizațiilor, acoperirea mai multor cheltuieli ce țin de navetă și trai, facilitarea instruirilor peste hotare, elaborarea politicilor de formare și dezvoltare profesională continuă, îmbunătățirea condițiilor de muncă, dar și debirocratizarea proceselor și înlesnirea activității cadrelor medicale prin îmbunătățirea gestionării sistemelor digitale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,49
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:5,35 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău