Ministerul Sănătății anunță că va fi extins numărul paturilor în terapie intensivă

  • 12 Octombrie 2021 19:25
Ministerul Sănătății anunță că va fi extins numărul paturilor în terapie intensivă

Ministerul Sănătății anunță că va fi extins numărul de paturi și numărul de locuri în terapie intensivă, inclusiv din contul secțiilor non-COVID-19, pentru a asigura că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri.

„Ritmul actual de cazuri noi și de cazuri grave impune o adaptare continuă a resurselor disponibile în cadrul sistemului de sănătate. Pentru a asigura că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, va fi extins numărul de paturi și numărul de locuri în terapie intensivă, inclusiv din contul secțiilor non-COVID-19.
 
În același timp, aceste acțiuni nu vor limita accesul la servicii pentru persoanele care au nevoie de asistență medicală, inclusiv intervenții chirurgicale. Ministerul Sănătății depune eforturi consolidate, astfel încât toți cetățenii să poată beneficia de asistență medicală atunci când au nevoie. În perioada stării de urgență în sănătate publică, sistemul medical funcționează la capacitate maximă, iar lucrătorii medicali muncesc până la epuizare pentru a stopa pandemia”, potrivit unui comunicat al MSMPS.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău