Ministerul Sănătății anunță că opt elevi de la liceul „Aristotel” rămân internați în spital

  • 24 Septembrie 09:35
Ministerul Sănătății anunță că opt elevi de la liceul „Aristotel” rămân internați în spital

Ministerul Sănătății (MS) al Republicii Moldova a anunțat ieri, 23 septembrie, rezultatele anchetei epidemiologice demarate în cazul celor peste 60 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Conform rezultatelor „în produsele alimentare nu au fost identificate microorganisme patogene care ar putea provoca toxiinfecții alimentare”, iar 8 elevi rămân în continuare internați în spital.

Potrivit serviciului de presă al MS, în cadrul investigațiilor de laborator efectuate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pe 19 septembrie au fost confirmate șapte probe pozitive la Norovirus de tip G2, în asociere la patru bolnavi a fost confirmată bacteria Escherichia coli.

Astăzi, 23 septembrie, rămân spitalizați opt copii, starea lor de sănătate fiind apreciată de medici ca medie, cu ameliorare. În urma unor proceduri de dezinfecție și igienă, cantina din incinta instituției își va relua activitatea”, se spune în comunicatul emis de minister.

Ministerul Sănătății anunța săptămâna trecută despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:0,51 m/s
Wed
20
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău