Toxiinfecție alimentară în masă la un liceu din Chișinău. Zeci de elevi și un angajat al instituției au ajuns la spital

  • 19 Septembrie 12:56
Toxiinfecție alimentară în masă la un liceu din Chișinău. Zeci de elevi și un angajat al instituției au ajuns la spital

65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat, anunță Ministerul Sănătății. Un copil a fost internat în secția de reanimare în stare gravă, dar stabilă.

 
Potrivit Ministerului Sănătății, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar 6 copii la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare.
 
Starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.
 
„Conform rezultatelor anchetei epidemiologice, s-a stabilit că primele semne de boală printre elevii afectați (slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree) au apărut pe data de 17 septembrie 2024, începând cu ora 15:00. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți”, precizează responsabilii de la Ministerul Sănătății. 
 
La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi din diferite teritorii administrative ale Republicii Moldova, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:8,75 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău