Ministerul Sănătății a semnat un memorandum de înțelegere cu Organizația Internațională pentru Migrație

  • 26 Iulie 2023 17:59
Ministerul Sănătății a semnat un memorandum de înțelegere cu Organizația Internațională pentru Migrație

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco și șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, Lars Johan Lönnback, au semnat miercuri, 26 iulie, un Memorandum de înțelegere, în vederea extinderii cooperării în procesul de consolidare a sistemului de sănătate. Anunțul a fost făcut decătre serviciul de presă al Ministerului Sănătății.

Documentul se axează pe principalele activități, inclusiv în contextul răspunsului sistemului la criza refugiaților din Ucraina, necesare pentru asigurarea unui acces mai larg la servicii de sănătate calitative cetățenilor țării noastre, dar și persoanelor refugiate.

În acest scop, una dintre prioritățile imediate care au fost trasate constituie dotarea instituțiilor medicale cu dispozitive performante de care au nevoie pentru acordarea asistenței medicale. Printre acestea sunt aparate radiologice, sisteme pentru operații laparoscopice, dar și frigidere medicale portabile pentru păstrarea medicamentelor.

Reprezentanții Ministerului Sănătății menționează că OIM acoperă cheltuielile pentru un șir de servicii medicale - oncologice, de dializă și urgență, oferite refugiaților din Ucraina în țara noastră.

De asemenea, în contextul crizei refugiaților, OIM a oferit instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova mai multe loturi de echipamente și medicamente, de care beneficiază și cetățenii noștri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău