Ministerul Sănătății a anunțat că alte două persoane au decedat din cauza virusului gripal

  • 15 Ianuarie 2023 10:20
Ministerul Sănătății a anunțat că alte două persoane au decedat din cauza virusului gripal

Ieri, 14 ianuarie au decedat două persoane din cauza virusului gripal, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănățății al R. Moldova.

Potrivit instituției, este vorba de doi bărbați cu vârstele de 54 și 52 de ani. Cel din urmă caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2. Ambele cazuri au fost notificate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și se află în proces de examinare.

Specialiștii au atenționat că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului; vaccinarea antigripală.

De asemenea, aceștia recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, persoanele să se adreseze la medicul de familie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău