Ministerul Mediului a lansat Caravana biodiversității

  • 19 Mai 2014 15:24
Ministerul Mediului a lansat Caravana biodiversității

Ministerul Mediului a lansat, luni, 19 mai, Caravana biodiversității, care, timp de o săptămână va ajunge în mai multe localități din Republica Moldova pentru a promova măsurile de protecție a naturii.

Atât autoritățile, cât și organizațiile non-guvernamentale, atrag atenția asupra faptului că mediul este într-o situație deplorabilă, iar mai multe specii de plante și animale sunt în pericol de dispariție.

Este al doilea an de când Ministerul Mediului organizează Caravana biodiversității, pentru a sensibiliza cetățenii, dar și autoritățile publice locale, referitor la numeroasele probleme din domeniul protecției naturii în Republica Moldova, a declarat ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru.

Tot mai multe specii dispar, de la o ediție Cărții Roșii la alta, fapt ce reprezintă un semnal de alarmă, a menționat Alecu Reniță, de la Mișcarea Ecologistă. În cea de-a treia ediție a Cărții Roșii a Republicii Moldova, care va apărea în 2015, urmează să fie incluse peste 400 de specii de plante și animale, față de peste 100, din ediția de acum 20 de ani.

Una dintre măsurile de prevenire a poluării este propunerea de majorare a taxelor pentru aruncarea deșeurilor în locuri neautorizate, a subliniat șeful Inspectoratului Ecologicde Stat, Vitalie Curărari.

Până în prezent, au fost aprobate de Guvern mai multe documente strategice referitoare la protecția mediului, iar reprezentanții ministerului speră ca acestea să fie votate de Parlament până la sfârșitul mandatului actualei legislaturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău