Ministerul lituanian al Apărării a acuzat Rusia de militarizarea regiunii Kaliningrad

  • 16 Iunie 2020 16:35
Ministerul lituanian al Apărării a acuzat Rusia de militarizarea regiunii Kaliningrad

Ministerul Apărării din Lituania a difuzat un comentariu referitor la "activizarea Forțelor Aeriene Militare ale Rusiei deasupra Mării Baltice", în care face o evaluare a zborurilor efectuate de aviația militară rusească în spațiul aerian neutru, în intervalul 8-14 iunie, a informat astăzi corespondentul agenției de presă Regnum.

Săptămâna trecută, avioanele de vânătoare ale NATO care au bază permanentă în Lituania și Estonia s-au ridicat de la sol de opt ori, pentru a însoți avioane militare rusești, ceea ce reprezintă de două mai des decât media săptămânii.

"Activizarea aviației militare a Federației Ruse este legată de dorința Federației Ruse de a-și demonstra puterea militară, în contextul exercițiilor militare a NATO în curs de desfășurare", a declarat departamentul militar lituanian."Contingentul militar rusesc din Kaliningrad se consolidează în permanență, noi sisteme de armament se implementează și se dezvoltă infrastructura militară. Acest contingent se ocupă de pregătirea militară, de activitatea de rutină, fiind, de asemenea, o reacție la exercițiile NATO. ( ... ) Activitatea militară a Federației Ruse se va menține pe viitor și ar putea crește datorită consolidării grupării din Kaliningrad și dorinței acesteia de a-și demonstra Alianței Nord-Atlantice puterea militară", au adăugat surse din Ministerul lituanian al Apărării.

Potrivit Regnum, gruparea militară a NATO de pe teritoriul Lituaniei este în continuă creștere, iar Lituania le cere aliaților săi din NATO să amplaseze mai multă forță vie și tehnică. Mai mult decât atât, chiar lângă granița cu regiunea Kaliningrad, forțele americane au echipat singurul poligon aviatic militar în care distrugerea țintelor terestre este pusă la punct inclusiv de bombardierele strategice americane capabile să transporte arme nucleare.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău