Ministerul libian de Externe, luat cu asalt. Cel puțin 3 morți și 10 răniți în urma atacului

  • 25 Decembrie 2018 14:18
Ministerul libian de Externe, luat cu asalt. Cel puțin 3 morți și 10 răniți în urma atacului

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte zece au fost rănite marți, într-un atac comis împotriva Ministerului Afacerilor Externe de la Tripoli și calificat drept "terorist" de autoritățile libiene, potrivit unui nou bilanț al Ministerului Sănătății al acestei țări, informează AFP și dpa.

Potrivit unei surse din domeniul securității, un diplomat, directorul unui departament din cadrul Ministerului de Externe libian, se numără printre cele trei victime decedate.

Potrivit unei surse de informații citate de dpa, doi teroriști kamikaze au atacat marți sediul Ministerului de Externe libian, iar unul dintre atacatori s-a aruncat în aer. Nu este clar dacă al doilea atacator s-a aruncat de asemenea în aer sau a fost lichidat de forțele de securitate.

Libia este cufundată în haos după prăbușirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, în 2011. Țara este divizată între mai multe entități rivale, cu prezența la Tripoli a unui Guvern de Uniune Națională (GNA), susținut de comunitatea internațională, iar în est, a unui guvern paralel susținut de Armata Națională Libiană (ANL), autoproclamată de mareșalul Khalifa Haftar.

Haosul politic și în domeniul securității a favorizat emergența în această țară a grupărilor jihadiste, care au comis numeroase atacuri în ultimii ani, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău