Ministerul Justiției va beneficia de asistență din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

  • 05 Februarie 16:22
Ministerul Justiției va beneficia de asistență din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu echipa proiectului „Sprijinirea Ministerului Justiției și a reformei din sectorul justiției”, implementat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), cu suportul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Discuțiile au avut drept scop totalizarea rezultatelor vizitei de lucru întreprinse de către experți în această săptămână, în Republica Moldova. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, i-a informat despre procesele care au loc în sistemul justiției și i-a îndemnat să țină cont de toate aspectele la implementarea proiectului.

 „Evaluările pe care urmează să le desfășurați ne vor ajuta să optimizăm procesele din cadrul ministerului, dar și din sistem per ansamblu, fapt ce va eficientiza și va îmbunătăți capacitățile diferitor instituții implicate în procesul de reformare a justiției”, a spus Veronica Mihailov-Moraru.

 De la începutul acestei săptămâni, membrii echipei de proiect ai OECD au avut mai multe întrevederi cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor l, comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, profesiilor juridice, membrii societății civile, ai partenerilor de dezvoltare și cu alți actori implicați în administrarea generală a domeniului justiției. Au fost colectate informații și constatări privind reforma justiției și procesele care se desfășoară în sistem, în baza cărora au fost trasate prioritățile pentru realizarea acțiunilor următoare.

 Activitățile proiectului vizează analiza sistemului justiției per ansamblu, evaluarea progresului în implementarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025, dar și capacitarea Ministerului Justiției și a Consiliului Superior al Magistraturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău