Ministerul Justiției caută avocați pentru revendicarea unor bunuri de pe teritoriul Ucrainei ce aparțin Republicii Moldova

  • 22 Decembrie 2022 13:14
Ministerul Justiției caută avocați pentru revendicarea unor bunuri de pe teritoriul Ucrainei ce aparțin Republicii Moldova

Ministerul Justiției a anunțat organizarea și desfășurarea concursului de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocați străini/companii de avocați străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în acțiunea înaintată de Republica Moldova împotriva OOO „МАКСГРУП”.

Acțiunea se referă la recunoașterea dreptului de proprietate și revendicarea bunurilor, pendinte în fața Curții de Apel din regiunea Odessa, Ucraina, scrie Bizlaw.md.

Potrivit materialelor cauzei, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a depus o cerere de chemare în judecată împotriva OOO „МАКСГРУП”, intervenient accesoriu ÎCS “SDY-Invest Grup” SRL prin care solicită recunoașterea dreptului de proprietate și revendicarea bunurilor ce aparțin complexului sanatorial “Moldova” din or. Odessa, Ucraina.

Prin hotărârea din 19 decembrie 2019 a instanței judecătorești din regiunea Odessa, Ucraina, acțiunea fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Nefiind de acord cu hotărârea în cauză, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a declarat apel care se află spre examinare la Curtea de Apel din regiunea Odessa, Ucraina.

Concursul de selectare a avocaților se va desfășura prin deschiderea ofertelor în incinta Ministerului Justiției (MD – 2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82, bir.104 pe data de 29 decembrie 2022, ora 10.00).

La concurs poate participa orice persoană fizică care deține licență de avocat, precum și birourile individuale sau asociate sau companiile de avocați locale sau străine, care au calificarea și abilitățile profesionale necesare și care au dreptul să exercite profesia de avocat, să pledeze și să acționeze în numele clienților lor și să-i reprezinte în instanțele judecatorești din Ucraina.

 

În cazul avocaților străini/companiilor de avocați străine, este obligatoriu ca aceștia să participe la concurs în parteneriat cu cabinete/birouri asociate de avocați din Republica Moldova.

Printre alte cerințe se mai numără:

  • experiență de reprezentare în fața instanțelor judecătorești din Ucraina;
  • declarație pe propria răspundere aferentă lipsei afilierii și conflictului de interes cu părțile implicate în litigiu;
  • participarea în calitate de reprezentant cel puțin o dată, în ultimii cinci ani, într-un caz care a avut drept obiect un litigiu similar în domeniul recunoașterii dreptului de proprietate;
  • cunoașterea limbei de lucru a instanțelor judecătorești din Ucraina.

Ofertele urmează a fi depuse până în 29 decembrie și vor fi examinate în mod confidențial, iar câștigătoare va fi desemnată oferta care va satisface criteriile de evaluare stabilite și va fi cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău