Ministerul francez al apărării a făcut plângere penală împotriva unui ofițer suspect de spionaj pentru Rusia

  • 30 August 2020 12:58
Ministerul francez al apărării a făcut plângere penală împotriva unui ofițer suspect de spionaj pentru Rusia

Ministerul apărării din Franța, ca reprezentant al guvernului de la Paris, a făcut plângere penală împotriva unui ofițer francez de la o bază NATO din Italia, suspectat că a transmis documente ultrasensibile serviciilor secrete ruse, informează AFP, preluat de Agerpres.

 

Ministrul Florence Parly a confirmat duminică o informație difuzată de postul de radio Europe 1; ea a declarat postului respectiv, canalului CNews și ziarului Les Echos că 'un ofițer superior este vizat de o procedură judiciară pentru încălcarea securității'. Conform știrii inițiale, este vorba de un locotenent-colonel anchetat recent pentru trădare în favoarea Rusiei.

Ofițerul a fost arestat de Direcția Generală pentru Securitatea Internă (DGSI) când se pregătea să se întoarcă în Italia, după o vacanță în Franța. El este arestat preventiv la închisoarea Sante din Paris, afirmă Europe 1.

'Franța este cea care a luat inițiativa acestei proceduri judiciare', a mai spus Parly.

Șefa ministerului francez al apărării nu a dat alte detalii, arătând că 'am luat toate măsurile de salvgardare necesare, iar acum trebuie ca justiția să își poată face treaba cu respectarea secretului anchetei'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău