Ministerul Energiei: 29 de localități rămân deconectate de la energie electrică

  • 09 Ianuarie 13:00
Ministerul Energiei: 29 de localități rămân deconectate de la energie electrică

Aproape opt mii de consumatori din 29 de localități mai erau deconectați în această dimineață de la rețeaua de energie electrică. Ministerul Energiei precizează că, din cauza precipitațiilor, pe parcursul nopții au avut loc noi accidente în rețea, care au dus la deconectarea altor consumatori în raioanele Ungheni și Fălești, însă o mare parte dintre aceștia au fost reconectați, relatează IPN.

Astfel, în primele ore ale dimineții, între orele 05.00 și 08.00, au fost reconectați aproape 5 mii de consumatori, mai relatează sursa citată.

Conform datelor furnizate de RED Nord, peste 5 500 de consumatori din 23 de localități mai rămân fără energie electrică în raioanele Rezina, Florești, Ungheni și Fălești. La Rezina și Florești, reparația porțiunilor avariate se planifică pe parcursul zilei de 9 ianuarie. Lucrările urmează să fie reluate concomitent cu deszăpezirea, deoarece sectoarele de rețea din câmp, cu multiple rupturi a conductoarelor pe tronsoane și piloni avariați nu pot fi accesate.

În zona de operare a Premier Energy Distribution rămân afectate parțial 6 localități și circa 2 300 de consumatori, în raioanele Orhei și Criuleni.

„Termoelectrica” și „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare fără observații la parametri normali. Începând cu ora 09.00, graficul de temperatură a agentului termic a crescut de la 71 la 72 de grade Celsius.

Ministerul Energiei mai precizează că infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău