Ministerul Educației și Cercetării a premiat pe cei mai buni participanți la Marea Dictare Națională. Dan Perciun: „Evenimentul va deveni unul cu tradiție”

  • 12 Septembrie 2023 14:53
Ministerul Educației și Cercetării a premiat pe cei mai buni participanți la Marea Dictare Națională. Dan Perciun: „Evenimentul va deveni unul cu tradiție”

Ministerul Educației și Cercetării i-a premiat astăzi pe cei mai buni cunoscători ai limbii române care au participat la Marea Dictare Națională organizată de Guvern la 31 august, transmite Radio Chișinău.

La eveniment au participat 450 de persoane care au fost evaluate de o comise compusă din cinci profesori universitari. În urma evaluării cunoștințelor limbii și gramatice române, 57 de persoane au fost evaluate cu nota 9, iar cinci persoane – cu nota 10.

Premianții evaluați cu nota 9 au primit câte o invitație pentru două persoane la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, două cărți din partea Bibliotecii Naționale a Moldovei și un voucher pentru prima  livrare gratuită de cărți de la editura Cartego. Ceilalți cinci care au obținut calificativul de 10, au primit suplimentar de la editura Librarius un voucher de 2500 de lei pentru cărți.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan  Perciun și-a exprimat speranța că evenimentul va deveni o tradiție organizată anual de Ziua Limbii Române în Rep. Moldova.

„Pentru noi, acest eveniment va deveni tradițional. Credem că este un mod foarte bun de a celebra Ziua Limbii Române, și vom continua și pe viitor. Felicitări pentru cunoștințele excelente de care ați dat dovadă și, sperăm noi, că la anul vom avea un număr dublu de participanți care vor urma modelul vostru”, a spus Dan perciun

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău