Ministerul Educației și Cercetării a extins termenul de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță

  • 04 Noiembrie 2021 13:26
Ministerul Educației și Cercetării a extins termenul de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță

Astăzi, 4 noiembrie 2021, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o ședință cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în cadrul căreia s-a discutat despre modalitățile de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță (01.11.2021 – 05.11.2021) propuse de către directorii instituțiilor de învățământ. Șefii OLSDÎ au informat despre dificultățile întâmpinate de anumite instituții de învățământ în planificarea acestor ore pe parcursul acestui semestru.

În urma discuțiilor, ministrul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 1498, potrivit căruia perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță a fost extinsă până la sfârșitul anului de studii 2021-2022.
Responsabili de organizarea activităților de recuperare a orelor sunt conducătorii instituțiilor de învățământ, care vor elabora un orar de recuperare și îl vor coordona cu OLSDÎ, se arată în comunicat.
 
Amintim că, în baza Hotărârii CNESP nr. 64 din 26 octombrie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale Găgăuzia în care este stabilit pragul roșu de alertă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău