Ministerul Educației nu a semnat încă un ordin de numire în funcție a rectorilor USM și UTM

  • 23 Ianuarie 2021 11:27
Ministerul Educației nu a semnat încă un ordin de numire în funcție a rectorilor USM și UTM

Ministerul Educației așa și nu a semnat încă un ordin oficial de numire în funcție a rectorilor Universității se Stat din Moldova (USM) și Universității Tehnice din Moldova (UTM), Igor Șarov și Viorel Bostan, aleși în decembrie 2020. Cei doi consideră că motivul ar putea fi puterile limitate ale Guvernului în exercițiu.

Pe de altă parte, mai mulți juriști, contactați de Realitatea.md, susțin că  caracterul interimar al Guvernului nu afectează numirea în post a rectorilor aleși, în special pentru că aceștia au fost aleși în baza unui concurs deschis și transparent, aș cum prevede și Codul Educației.

„Până la moment USM și-a racordat activitățile în corespundere cu Planul strategic 2016-2020. În continuare universitatea are strigentă nevoie de actualizarea politicii de personal, managementul calității programelor de studii și a cercetării, dezvoltarea și valorificarea infrastructurii”, a menționat Igor Șarov într-o scrisoare pentru prim-ministrul în ecercițiu, Aureliu Ciocoi.

Noul rector a mai menționat că trebuie aprobat în regim de urgență bugetul USM pentru anul 2021.

Jurnal TV a solicitat încă acum două săptămâni, o explicație de la Ministerul Educației în acest sens. Până la ora difuzării știrii Ministerul nu a venit încă cu un răspuns.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău