Ministerul Educației: Note, lecții, teme de acasă sau orarul pot fi accesate acum în Catalogului electornic al SIME

  • 05 August 2020 11:40
Ministerul Educației: Note, lecții, teme de acasă sau orarul pot fi accesate acum în Catalogului electornic al SIME

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că versiunea funcțională Catalogului electornic a SIME (Sistemul Informațional de Management în Educație) a fost finalizată.

Potrivit secretarului de stat, Natalia Grîu, aceasta este funcțională cu multiple servicii integrate – note, tipul lecției (inclusiv lecții la distanță), tema de acasă, atașamente utile, link către lecții înregistrate, orarul personalizat al lecțiilor, structura anului școlar, acces la lecțiile online, transmite IPN.

Secretarul de stat precizează că este esențial faptul că acest Catalog electronic asigură protecția datelor cu caracter personal al elevilor, părinților, profesorilor. Mai mult, instrumentul va debirocratiza sistemul, evitându-se dublarea datelor, dar și falsificarea acestora, fiind direct conectat la SIME

„Catalogul electronic e gratuit, e al nostru, al sistemului educațional, și va fi un instrument util, eventual, pentru lecții la distanță. Da, și a fost dezvoltat cu multă abnegație de echipa IT a MECC cu zero cheltuieli”, menționează Natalia Grîu într-o postare pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău