Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi îndeamnă pe elevi să se pregătească de susținerea examenelor de Bacalaureat

  • 06 Martie 2021 10:55
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi îndeamnă pe elevi să se pregătească de susținerea examenelor de Bacalaureat

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi îndeamnă pe elevi să se pregătească de susținerea examenelor de Bacalaureat, după ce peste 16 mii de liceeni au semnat o petiție prin care solicită anularea sesiunii din 2021. Ei au argumentat că nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute la școală pe timp de pandemie.

Ministerul nu oferă un răspuns exact la solicitarea elevilor, ci doar le sugerează să fie gata de examene. „Ministerul Educației îndeamnă levii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2021”, se arată în răspunsul instituției, citat de jurnal.md.

Elevii sunt acum în vacanță, care a fost prelungită până la 15 martie, după ce anterior s-a decis trecerea la studii online, în contextul numărului mare de infectări cu Covid-19. Anul trecut nu au fost desfășurate examene de absolvire a liceului și nici a gimnaziului, din cauza pandemiei. Atunci școlile s-au închis la data de 11 martie și nu s-au mai redeschis până la sfârșitul anului didactic. De la 1 septembrie 2020, elevii au revenit în clase, dar fiecare instituție a putut alege din 7 scenarii propuse de Ministerul Educației, așa încât să se reducă interacțiunea între elevi și să se diminueze riscurile de îmbolnăvire.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău