Ministerul Educației a publicat un raport despre măsurile anticorupție în domeniu

  • 16 Iulie 2022 18:58
Ministerul Educației a publicat un raport despre măsurile anticorupție în domeniu

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ieri Raportul privind implementarea în semestrul întâi al anului curent a Planului sectorial anticorupție în domeniul educației pentru perioada 2022-2023.

Documentul prevede consolidarea eforturilor vizând prevenirea și combaterea corupției, precum și îmbunătățirea accesului la informație și asigurarea transparenței în procesul decizional, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministerului, în intervalul de raportare au fost organizate instruiri/campanii de informare a managerilor, profesorilor, elevilor și studenților cu privire la rigorile de integritate, precum și alte activități.

„Activitatea Consiliilor de etică, promovarea educației de integritate și anticorupție, denunțarea și sancționarea cazurilor de încălcare a Codului de etică al cadrului didactic rămân prioritare pentru MEC. Instituțiile din sistemul educațional au beneficiat de suportul Centrului Național Anticorupție în realizarea activităților privind fortificarea integrității și promovarea standardelor de integritate în societate, prin prevenirea și combaterea plăților informale și a coruperii cadrului didactic”, conform sursei citate.

Planul sectorial pentru anii 2022-2023 prevede asigurarea continuității realizării acțiunilor cu termen permanent de realizare sau includerea unor acțiuni noi conform priorităților stabilite anterior în Planul sectorial anticorupție în domeniul educației pentru perioada 2018-2020, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Astfel, acțiunile noi se integrează în lista priorităților anticorupție stabilite în planul precedent, precum și completează acțiunile deja realizate pentru a face mai eficientă și completă atingerea obiectivului de integritate și lipsă de toleranță față de fenomenul corupției în sistemul educațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău