Ministerul Educației a desemnat câștigătorii concursului de eseuri la tema integrării europene

  • 09 Iunie 2014 08:58
Ministerul Educației a desemnat  câștigătorii concursului de eseuri la tema integrării europene

Cum văd tinerii parcursul european al țării noastre și cum cred ei că ar trebui combătute unele mituri despre Uniunea Europeană, a aflat Natalia Zaharescu.

Nicu Vrabie, masterand la Universitatea Academiei de Științe și câștigător al locului al treilea în cadrul concursului de eseuri, a abordat în lucrarea sa divergența de opinii referitoare la vectorul extern al Republicii Moldova. Între Uniunea Europeană și cea Vamală, el optează pentru prima, ca fiind cea mai potrivită pentru o dezvoltare armonioasă a Republicii Moldova. Nicu Vrabie consideră că guvernarea actuală ar trebui să fie mai convingătoare în mesajele ei pro-europene transmise populației.

Câștigătoarea concursului a fost desemnată Ana Celac, studentă în anul I la Universitatea de Stat din Comrat. Ana crede că locuitorii Autonomiei Găgăuze nu sunt suficient de informați, iar uneori, manipulați referitor la ceea ce reprezintă Uniunea Europeană.

Scopul concursului de eseuri este de a promova ideea integrării europene între tineri, a subliniat ministrul adjunct al Educației, Igor Grosu.

Concursul a fost lansat în aprilie, cu ocazia Zilei Europei și la acesta au participat 44 de studenți de la mai multe universități din Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău