Ministerul Educației: Au fost înregistrate peste 3.700 de cazuri de abuz și neglijare a copiilor

  • 17 Septembrie 2013 13:53
Ministerul Educației: Au fost înregistrate peste 3.700 de cazuri de abuz și neglijare a copiilor

Peste 3.700 de cazuri de abuz și neglijare a copiilor au fost depistate de către profesori și elevi, pe parcursul acestei primăveri.

Datele unui raport al Ministerului Educației, făcut public marți, 17 septembrie, arată că, cel mai des, este vorba despre abuz fizic sau psihologic, dar au fost înregistrate și 18 cazuri de abuz sexual. Din numărul total, peste 200 de cazuri mai grave au fost trimise spre examinare autorităților tutelare, poliției sau celor de la Inspecția Muncii.

Multe dintre școli nu au raportat niciun caz de abuz asupra copiilor, iar altele, dimpotrivă au exagerat, fapt ce dovedește că în unele situații se dorește mușamalizarea actelor de violență, iar în altele nu există cunoștințele necesare pentru recunoașterea acestora, a menționat ministrul Educației, Maia Sandu.

Deocamdată, nu există un mecanism unic interguvernamental, astfel încât cazurile de abuz asupra copiilor să fie depistate, dar și soluționate în timp util, a adăugat ministrul Educației.

Președintele Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, Cezar Gavriliuc, este de părere că acest prim studiu al Ministerului Educației trebuie să continue cu eforturi și din partea altor structuri de stat, pentru ca numărul cazurilor de violență asupra copiilor să se diminueze.

Cele mai multe cazuri de abuz au fost depistate și raportate de elevi înșiși, fiind urmați de cadrele didactice, părinți și personalul non-didactic. Majoritatea sunt cazuri de violență între elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău