Ministerul de Externe de la Chișinău vorbește despre necesitatea consolidării dialogului cu Federația Rusă

  • 28 Ianuarie 2020 10:46
Ministerul de Externe de la Chișinău vorbește despre necesitatea consolidării dialogului cu Federația Rusă

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, anunță un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene făcut public aseară.

Potrivit comunicatului, cei doi au discutat despre „agenda de cooperare bilaterală moldo-rusă”.

„În cadrul întrevederii interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind un vast spectru de subiecte al relațiilor moldo-ruse, inclusiv raporturile economice și socio-umanitare. Totodată, părțile au căzut de acord asupra necesității intensificării cooperării bilaterale inclusiv prin vizite reciproce la nivel de miniștri de Externe în vederea consolidării dialogului între Republica Moldova și Federația Rusă”, precizează comunicatul fără a oferi alte detalii despre discuție.

Întrevederea lui Aureliu Ciocoi și Oleg Vasnețov a avut loc pe fundalul unor frecvente vizite în Rusia a președintelui Igor Dodon, pe parcursul ultimelor luni, ultima dintre care a avut loc la 17 ianuarie a.c. Președinția nu a făcut publice detalii despre vizita respectivă. O altă vizită avusese loc la 19 și 20 decembrie 2019. Atunci Igor Dodon s-a întâlnit  cu președintele rus, Vladimir Putin, cu vicepremierul Dmitri Kozak, cu șeful companiei "Gazprom", Alexei Miller, și cu  Patriarhul rus Kirill.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău