Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă atacul armat din Canada

  • 30 Ianuarie 2017 12:04
Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă atacul armat din Canada

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă atacul armat din orașul Quebec, Canada, care s-a produs în seara zilei de 29 ianuarie și s-a soldat cu cel puțin șase persoane decedate și opt persoane rănite, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, incidentul a avut loc la Centrul cultural islamic din orașul Quebec, Canada. „Astfel de acte deplorabile de violență merită a fi combătute cu orice preț. Ministerul își exprimă solidaritatea cu autoritățile canadiene, regretul profund pentru pierderile de vieți omenești, compasiune familiilor îndurerare și însănătoșire grabnică victimelor afectate de acest atac armat”, se spune în comunicat.

MAEIE reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism și reafirmă necesitatea conjugării și intensificării eforturilor internaționale în vederea prevenirii acestora.

Potrivit presei internaționale, doi bărbați au deschis focul asupra credincioșilor adunați pentru rugăciunea de seară la Centrul cultural islamic din Quebec, în sud-estul Canadei. Ca urmare a incidentului, șase persoane au fost omorâte și alte opt au fost rănite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău