Ministerul de Externe de la București subliniază, de Ziua Limbii Române, rolul acesteia de ''liant'' în diaspora

  • 31 August 2021 14:24
Ministerul de Externe de la București subliniază, de Ziua Limbii Române, rolul acesteia de ''liant'' în diaspora

Marcarea Zilei Limbii Române evidențiază rolul acesteia ''ca liant al comunităților de români de peste hotare și între aceștia și România'', susține Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE), într-un comunicat transmis AGERPRES.

MAE afirmă că diplomația română "sprijină constant efortul acestor comunități de a păstra vie limba română, ca element trainic și constitutiv, precum și necesitatea transmiterii sale mai departe noilor generații".

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe de la București subliniază că depune eforturi permanente și continuă demersurile prin care încurajează studierea limbii române în comunitățile românești și în mediile universitare din afara țării, precum și cele care vizează derularea unor proiecte educaționale în străinătate, contribuind la promovarea în lume a valorilor culturale românești.

"Prin limba română, element definitoriu al identității și istoriei poporului român, ne afirmăm latinitatea și contribuim la patrimoniul cultural european prin diversitatea, bogăția și forța sa expresivă", apreciază ministerul și arată că româna ca limbă străină este obiect de studiu în centre de învățământ superior din 45 de state ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău